Minna Canth -palkinto on tänä vuonna myönnetty kirjailija ja opettaja Tommi Kinnuselle.

Palkintoraadin perustelut:

”Tommi Kinnunen on Minna Canthin tavoin taitava kirjailija ja monipuolinen kirjoittaja. Hänen tähänastista tuotantoaan leimaa rikkaan kielen lisäksi äänen antaminen vaiennettujen kertomuksille. Kolumneissaan hän käsittelee usein koulun arkea, jonka hän äidinkielen ja kirjallisuuden opettajana hyvin tuntee. Hän tekee havaintoja tarkasti ja tuo esiin ratkaisuehdotuksia opettajien työn haasteisiin. Kinnunen on aktiivinen keskustelija myös sosiaalisessa mediassa. Vaikka Kinnusen romaanit kertovat Suomesta ja liittyvät Suomen historiaan, niiden henkilöhahmot puhuttelevat lukijoita kansallisuusrajoista välittämättä. Teoksia on tähän mennessä käännetty yli 20 kielelle. Tommi Kinnusen tähänastinen kirjallinen tuotanto antaa odottaa vielä lisää merkittäviä kaunokirjallisia teoksia ja teräviä, ajatuksia herättäviä kolumneja.”

Minna Canth -palkinto on Suomen Messusäätiön rahoittama 5000 euron suuruinen palkinto, joka myönnetään vuosittain henkilölle, joka on työllään innostanut rakentamaan parempaa Suomea.

Palkintoraatiin kuuluu edustajia Minna Canthin seurasta, Suomen Journalistiliitosta, Suomen Kirjailijaliitosta, Mannerheimin Lastensuojeluliitosta, MIELI Suomen Mielenterveys ry:stä, Äidinkielen opettajain liitosta ja Suomen Näytelmäkirjailijat ja Käsikirjoittajat ry:stä.

Neljättä kertaa jaettavan palkinnon ovat aikaisempina vuosina voittaneet Irja Askola (2017), Kaarina Hazard (2018) ja Maryan Abdulkarim (2019).

Lähteet:

YLE uutiset https://yle.fi/uutiset/3-11612028

STT https://www.sttinfo.fi/tiedote/tiedote-tommi-kinnuselle-minna-canth–palkinto?publisherId=3615&releaseId=69892246

Saattaisit pitää myös näistä

Jätä kommentti

Your email address will not be published. Vaaditut kentät on merkitty *